top of page

ÉRZELMI OLAJOK

Az érzelmi egyensúly

Az érzelmi traumák

Az életünk során átélt kisebb-nagyobb lelki traumák egész életünkre meghatározóak lehetnek, testi-lelki egészségünkre, érzelem- és gondolatvilágunkra egyaránt, és korlátozhatnak bennünket számtalan ismeretlen módon abban, hogy felfedezzük a bennünk rejlő lehetőségeket, hogy azzá váljunk, akik valójában vagyunk: örömteli, kiegyensúlyozott, szabad, tudatos lényekké.


Ki hinné, hogy életünk, ezen kihívásait saját hasznunkra fordíthatjuk, ha feldolgozzuk őket, tudatosabbá válunk általuk és az illóolajok segítségével meggyógyítjuk akár az évekkel, évtizedekkel korábban elszenvedett érzelmi megrázkódtatásainkat is. 


Előfordulhat, hogy azokról az eseményekről nem is tudunk, amelyek a múltban érzelmi traumát okoztak bennünk. Például nincs tudomásunk arról, hogy egy egészen fiatalon átélt kellemetlen esemény még ma is drámai hatással van viselkedésünkre.


Peter Chappel híres lelki gyógyász az alábbiakat írja: „A betegségekre való fogékonyság ál-talában egy korábbi súlyos érzelmi megrázkódtatás követ¬kezménye. Ez a sokkhatás bekövetkezhet kisgyermekkor¬ban, de már az anyaméhben is, hiszen a lelki sérülés mélyen érinti az anya szervezetének működését, ez pedig hatással van a magzatra.”
 

bottom of page