top of page

INTIMTORNA

Az AVIVA torna gátizomerősítő gyakorlatai

Nőként mindenképpen javasolt elsajátítani azokat a gyakorlatokat, amelyek a medencefenék izmait erősítik, hiszen ha rendszeresen végezzük ezeket, megelőzhető illetve - amennyiben már fennáll -, kezelhető vagy enyhíthető számos, ehhez a területhez kapcsolódó egészségi probléma, úgy mint a méh-és hüvelysüllyedés, az inkontinencia és a gyenge hüvelyizmok. A gátizomerősítő torna gyakorlatilag minden felnőtt kort elérő nőnek ajánlott.

A medencefenék izmainak szerepe

Az AVIVA Módszer intimtornája egy olyan, a nők számára kifejlesztett speciális torna, ami a medencefenék izmait és az ezekkel szoros összefüggésben levő egyéb izomcsoportokat erősíti meg. Ezeknek az izmoknak rendkívül összetett a szerepe: részt vesznek a hasűri szervek alátámasztásában (méh, húgyhólyag), a hüvely tónusának fenntartásában (szexuális együttlétek minősége), a vizelet, széklet és a szelek megtartásában, és szüléskor lehetővé teszik a baba előrehaladását a szülőcsatornában.
 

A fenti felsorolásból könnyen látható, hogy a kérdéses izomcsoportok gyakorlatilag a nő egész élete során jelentős igénybevételnek vannak kitéve, ezért mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetni az ápolásukra, hogy megelőzzük a problémák kialakulását.

Intimtorna Győrben Dr. Pappné Boczor Margit Aviva torna oktatóval

Intimtorna megelőzésre és rehabilitációra

  • könnyebb lehet a szülés,

  • a szülés után gyorsabban regenerálódik a gátizomzat (terhesség alatt és azt követően a nők 30-50 százaléka panaszkodik inkontinenciára),

  • javulhat a szexuális együttlétek minősége,

  • megelőzhetőek és enyhíthetőek a különböző méh-és hüvelysüllyedések,

  • megelőzhetőek és enyhíthetőek a vizelet- és székletvisszatartási nehézségek,

  • segítségével megőrizhető a már megtörtént műtéti beavatkozás hatása

  • serkentheti a bélperisztaltikát

  • enyhítheti a menstruációval együtt járó kellemetlen alhasi tüneteket.

 

Természetesen bármilyen egészséggel kapcsolatos észrevétellel célszerű orvoshoz fordulni egyidejűleg, hogy megállapítsa az adott probléma kiváltó okát, hiszen tisztában kell lennünk a probléma eredetével ahhoz, hogy kezelni tudjuk azt.
 

Időpontok

A tanfolyam időtartama:

2 alkalmas tanfolyam (2 x 2 óra)

Következő időpont:

- csoportos 

2023 November 6-án és 13-án

18-20 óráig

(előzetes jelentkezés szükséges)

A csoportos tanfolyam díja: 30.000,- Ft/fő.

- egyénit rugalmasan alakítjuk (38.000,- Ft)

Helyszín: Győr 9021 Bajcsy-Zsilinszky út 3.

bottom of page