top of page
Keresés
  • Szerző képeMargaret

Ne szólj hozzá, menstruálni fog!

Frissítve: 2020. okt. 30.

Ismerősen hangzik? Ha már meggyűlt a bajod a menstruációt megelőző tünetegyüttessel (PMS), vagy vannak nők a környezetedben, akikről úgy gondolod, hogy ugyanebben a cipőben járhatnak, akkor ez a cikk Neked/Nektek szól. Az alábbi írásomban bemutatom, hogy igenis van természetes megoldás erre a problémára illetve annak az enyhítésére, amelynek a segítségével Te is és a környezetedben élők is könnyebben átvészelik majd ezeket a napokat.


A premenstruális szindróma (PMS = pre-menstrual syndrome) alatt a nő menstruációját egy vagy két héttel megelőző fizikai és érzelmi tünetek összességét értjük.

A tünetek közé tartozik az ingerlékenység, a hangulatingadozások, a mell érzékenysége, puffadás, hányinger, szorongás, acne stb.



Sokak számára meglepő lehet, hogy a PMS tüneteiért a hormonok, azok meghatározott szintjei illetve egymáshoz viszonyított szintjeik a felelősek. Ha már kellett hormontesztet végezned, akkor pontosan tudod, hogy a végeredmény tele volt számokkal és határértékekkel az ösztrogén, a progeszteron és egyéb hormonokra vonatkozóan, amik természetesen támpontot adhatnak neked (de inkább az orvosoknak) a hormonrendszer működésével kapcsolatosan, de most mégis kivételesen arra szeretnélek, megkérni, hogy felejtsd el őket, legalább arra az időre, amíg ezt a bejegyzést végig olvasod. Pár pillanat múlva rátérek, miért lenne fontos, hogy ezt tedd.


A hormonális egyensúly felborulásának mértéke határozza meg, hogy a kellemetlen tünetek a menstruációt megelőző pár napban vagy előtte egy héttel jelentkeznek, de tudok olyan esetről is, hogy az ovulációt követően már tapasztalhatóak. Ez átlagosan 14 plusz-mínusz egy-két napot jelent. Szélsőséges esetben ezek a nők akár fél hónapon keresztül is ingerlékenyebbek, gyakori hangulatingadozással küszködnek és olyan szintű mellfeszülést tapasztalhatnak, hogy alig bírnak melltartót hordani (és akkor még az érintést nem említettem). Ez rendkívül hosszú időszak, különösen, ha intenzívebb tünetekről van szó.



Fontos, hogy a tudatában legyünk annak a ténynek, hogy a női szervezetben – teljesen természetes módon - egy hónapon belül többször is változik a hormonok szintje. Ez egy alapvető különbség a férfi és a női szervezet között, ugyanis a férfiak olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy a hormontermelésük viszonylag stabil, nem jár szélsőséges ingadozásokkal. Ezek után nem is csoda, hogy elképzelni sem tudják azt az érzelmi hullámvasutat, amin egy nő keresztül megy minden egyes hónapban. Ezért ne is hibáztassuk őket.


A kérdés most már csak az, hogy mit lehet tenni, ha az anyatermészet így alkotta meg a női szervezetet. Először is semmiképpen sem szabad a PMS tüneteit kifogásként felhasználva annak ürügyén lerendezni bizonyos érzelmi kirohanásokat, amik a menstruációt megelőző napokon történnek, de kétségkívül figyelembe kell venni őket. Mindenki számára az a legcélravezetőbb, hogy a kellemetlen tüneteket megszüntesse, vagy legalább enyhítse. Nézzük csak meg hogyan!


Amikor az AVIVA torna gyakorlatait végezzük, a megfelelő izommunkával, a hormonrendszert stimulálva segítjük a szervezetünket az ideális hormonegyensúly kialakításában, mindezt természetes módon.


A testet nem érdeklik a számok, és a teszteken szereplő határértékek. Az emberi szervezet olyan intelligens, hogy képes az öngyógyításra, ha biztosítjuk számára a megfelelő körülményeket és támogatást. Az AVIVA Módszer tornagyakorlatainak rendszeres végzésével segítjük a szervezetet a természetes hormonegyensúly felállításában, mindenféle külső beavatkozás (gyógyszerek, művi eljárások, természetes készítmények) nélkül.


Minél közelebb kerülünk ehhez az ideális egyensúlyi állapothoz, annál nagyobb a valószínűsége, hogy enyhülnek vagy akár teljesen meg is szűnnek az olyan kellemetlen tünetek, mint a puffadás, a hangulatingadozás vagy a mellfeszülés.

Amennyiben képesek vagyunk arra, hogy kizárjuk az életünkből a hormonrendszer működését – egyéb más mellett – negatív irányba befolyásoló faktorokat (stressz, helytelen étkezési szokások stb.), és ezzel párhuzamosan végezzük a támogató hatású AVIVA tornagyakorlatokat, hatalmas lépést tettünk meg a gyógyulás irányába illetve ezzel párhuzamosan jelentősen csökkentettük a nőgyógyászati problémák jövőbeli előfordulásának esélyét is.


 

Ha téged is közelről érintenek a premenstruációs szindrómával együtt járó kellemetlen tünetek, és kedveled a természetes megoldásokat, gyere el az egyik 4 órás AVIVA Módszer alaptanfolyamomra Győrbe, ahol megtanulhatod azt a 18 gyakorlatot, amely már több ezer nőnek nyújtott segítséget a szervezetük természetes működésének helyreállításában.


A következő időpontokhoz kattints a linkre >>> ÓRAREND



243 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page