top of page
Keresés
  • Szerző képeMargaret

A medencealapi izmok erősítése és a magabiztos kisugárzás

Frissítve: 2020. okt. 30.

Ma úgy gondoltam, hogy elkalandozunk az intim területekre. Jól hangzik? Nyugodtan húzd mosolyra a szád. Pontosan tudom, hogy amikor a beszélgetés ebbe az irányba visz a tornáimon, még a legkomolyabb hölgyek arcán is kivétel nélkül megjelenik a mosoly, felcsillannak a tekintetek, adóvevő antennák beélesítve. Nézzük csak meg tabuk nélkül, miért is kell nagy hangsúlyt fektetnünk a gátizmok rendszeres edzésére és karbantartására.


Biztosan állíthatom, hogy a belső izomzat, a gát és a hüvely megfelelő, jó állapotban tartása legalább annyira fontos, mint a külső, mások számára is látható izmaink erősítése és rendszeres edzése. A probléma szerintem az, hogy az emberek zömében akkor szentelnek kiemelt figyelmet ennek a területnek, ha már valami kellemetlen tünetet észlelnek, tehát baj van.


Ha csak töredék annyi időt fordítanánk ezeknek a rejtett, intim izmoknak az erősítésére, mint amennyit általában az alakformálással vagy a has- és farizom gyakorlatok elvégzésével töltünk, bizony sok, ehhez a területhez fűződő probléma megelőzhető lenne.

Napjainkban sajnos rendkívül kiemelt szerepet kap a külső, gyakorlatilag az élet minden területén a „csak nézzen ki jól, és nem számít, mi van mögötte”-szemlélet tapasztalható. Azonban ugyanúgy, ahogy az átbulizott éjszaka után reggelre eltűnik a smink, és lehull igazi énünkről a maszk, ahogy a stabilnak kinéző, de valójában silány gipszkarton falról leszakad az előző nap felfúrt kép, ugyanúgy derül fény az intim zóna izmainak gyengeségére is idővel, ami különböző formában és mértékben nyilvánulhat meg.


Nem csak a külső számít.

Tíz évvel ezelőtt volt egy mozgásstúdióm, és ott a legelső eszköz arra volt hivatott, hogy átmozgassa, nyújtsa a gerincet, formálja a combokat és feszesítse a farizmot. Igen ám, de észrevettem magamon, hogy kis odafigyeléssel, koncentrációval lehet úgy végezni a mozdulatot, hogy a hüvely izmai is erősödjenek. Nem minden alkalommal adtam át ezt az információt az újonnan érkezőknek, így nem mindenki tudott róla. Történt egy alkalommal, hogy amikor egy tornázó hölgynek ismertettem a gép használatát, eszembe jutott, hogy említést tegyek a kiegészítő gyakorlatról is, és elkezdtem neki magyarázni, hogyha így és így végzi a mozdulatsort, gátizmot is tud erősíteni, és ha netán már jelentkezett volna némi kellemetlen tünet, azt is meg lehet ezzel a gyakorlattal oldani. Amint ezt kimondtam, arra lettem figyelmes, hogy a teremben tornázó összes hölgy felkapta a fejét kivétel nélkül és feszülten figyelt. Ekkor döbbentem meg először, hogy milyen sokan is lehetnek körülöttem, akik hasonló gondokkal küzdenek, de nem tudják, mit is kezdjenek ezekben az esetekben.


Miért szükséges az intim izmok vagyis a medencefenék izmainak rendszeres tornáztatása?


Azt vallom, hogy mint minden egészségi panasz esetén, itt is a megelőzés a legfontosabb, de rendszeres gyakorlással a már kialakult problémák nagy részét is meg lehet oldani orvosi beavatkozás és műtét nélkül.


Ha elég előrelátóak vagyunk, és a megelőzésre fektetjük a hangsúlyt, kisebb energiával jobb eredményeket vagyunk képesek elérni.

Gátizomerősítő tornagyakorlat - Aviva módszer
Gátizomerősítő tornagyakorlat

A rendszeresen végzett AVIVA gátizomerősítő tornagyakorlatok segítségünkre lehetnek az alábbi panaszok esetén:


- stresszinkontinencia

- vizeletcsepegés

- hüvelysérv

- méhsüllyedés

- méhtartó szalagok megereszkedése

- javítja a szexuális együttlétek minőségét, a megelégedettség érzetét

- fontos szerepe van a szülésnél

- gyorsabb a szülés utáni regeneráció


Milyen korosztálynak ajánlott a gátizomerősítő torna?


A tapasztalataim azt mutatják, hogy akár 20 év körüli fiatal lányoknál is jelentkezhetnek problémák, a legidősebb hölgy, aki pedig nálam járt 80 éves volt. A fiataloknak különösen fontos az intim izmok erősítése a szexuális érzékenység fokozása szempontjából, a szülés előkészítése, és a gyorsabb szülés utáni regeneráció miatt is. Ahogy megyünk előre korban, természetszerű, hogy a kollagéntermelés csökken a szervezetben, a gravitáció is folyamatosan hat a szerveinkre (egyre gyakoribb az olyan problémák előfordulási esélye, mint az inkontinencia vagy a méhsüllyedés), és egyre fontosabbá válik a tünetek megjelenése előtt elkezdeni a rendszeres, belső izommunka végzését.


Ha belül rendben vagy, minden a helyén van, magabiztosságot, és nőies kisugárzást ad.

Azt javaslom neked, hogy vedd kezedbe az irányítást, és különféle műtétek, eszközök használata helyett élj természetes életet! Megtérül neked, és a párod is értékeli majd, abban biztos lehetsz :)


Legyél fitt kívül-belül!

 

Amennyiben úgy érzed, hogy szeretnéd elsajátítani az intim izmok erősítésére kifejlesztett tornagyakorlatokat, szeretettel várlak a rendszeres időközönként induló tanfolyamaimon Győr belvárosában. További információkért és időpontokért, kövesd az alábbi linket!


746 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page